10 عادت مضر برای دندان

10 عادت مضر برای دندان

در زندگی همه ما، عاداتی وجود دارد که روزانه آنها را تکرار می‌کنیم ، بدون آنکه از عواقب و تاثیرات آنها مطلع باشیم. عادات غذایی، رفتاری، اجتماعی و … . گاهی تکرار این عادات تأثیرات عمیقی بر سلامت جسمی و روانی ما دارند. اما چون از عوارض آنها آگاه نیستیم همچنان به تکرارشان ادامه می‌دهیم. دندان به‌عنوان قسمتی مهم از بدن ، روزانه تحت تأثیر عاداتی است که سلامتی آن را تهدید می‌کنند. از این رو قصد داریم شما را با 10 عادت مضر برای دندان آشنا کنیم. ما در سایت دکتر ستاره هاشمی در تلاشیم روش صحیح مراقبت از دهان و دندان را به زبانی ساده بیان کنیم تا به زیبایی و سلامت دندان‌هایتان کمک کنیم.

عادات مضر برای دهان و دندان

اکثر افراد جامعه تصور می‌کنند تنها اگر به طور منظم مسواک بزنند، سلامت کامل دهان و دندانشان تضمین می‌شود. اما باید گفت بسیاری از عادات روزانه ما تاثیرات بزرگی در قسمت‌هی مختلف بدن دارند و ممکن است سلامت دهان و دندان ما را به خطر بیاندازند. با وجود اینکه دندان یکی از سخت‌ترین قسمت‌های بدن است، اما در اثر عدم رسیدگی دچار پوسیدگی، شکستگی، ترک خوردگی و … می‌شود. در ادامه به صورت کامل به معرفی ۱۰ عادت مضر برای دندان می‌پردازیم. ترک عادات اشتباه می‌تواند گامی بزرگ در دستیابی به سلامتی دهان و دندان باشد.

1- مواد غذایی شیرین

10 عادت مضر برای دندان

اگر چه مواد غذایی شیرین طعم دل‌نشینی دارند و از خوردن آنها حس خوبی پیدا می‌کنیم ، اما باید گفت مصرف بی رویه‌ی آنها به سلامت دهان و دندان آسیب‌های جدی وارد می‌کنند. آب نبات‌ها و شکلات، نوشابه، آبمیوه‌های صنعتی، نوشیدنی‌های انرژی زا و شکر از دسته مواد غذایی هستند که مصرف بیش از حد آنها به مرور زمان عواقب جبران ناپذیری برای بدن دارد. قندهای مضر موجود در مواد غذایی شیرین به عمق دندان‌ها نفوذ کرده و رسوب می‌کنند. این قندها مناسب‌ترین غذا برای باکتری‌های مضر داخل دهان هستند به همین دلیل رشد و تکثیر باکتری‌ها را افزایش می‌دهند. این باکتری‌ها به مرور زمان باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شوند. بنابراین باید در مصرف آنها محتاط باشیم.

2- مواد غذایی چسبنده

با مصرف مواد غذایی چسبنده معمولاً مقداری از آنها بین دندان‌ها باقی می‌ماند و لازم است با مسواک و نخ دندان آنها را از محیط دهان خارج کرد. این مواد باعث تجمع پلاک‌ها می‌شود و پلاک‌ها عامل اصلی پوسیدگی دندان هستند. خوراکی‌های شیرین مانند شکلات‌های نرم، آب‌نبات های سفت، لواشک، پاستیل و … علاوه بر چسبندگی، حاوی قند زیادی هستند و موجب رشد باکتری‌های موجود در دهان می‌شوند. علاوه بر آن مصرف آب‌نبات های سفت ممکن است منجر به شکستگی دندان شود.

3- مسواک بدون محافظ

گاهی اوقات مسواک شما یکی از عوامل اصلی آسیب به لثه و دندان است. اگر مسواک خود را بدون محافظ و یا در کنار مسواک دیگر اعضای خانواده قرار دهید، باکتری‌های موجود در هوا یا سطح مسواک‌های دیگر روی مسواک شما می‌نشینند. از این رو هنگام مسواک زدن باکتری‌های مضر بیشتری وارد دهان و دندان شما می‌شوند. گاهی این باکتری‌ها نه تنها موجب پوسیدگی دندان می‌شوند بلکه عامل التهاب لثه و بیماری‌های عفونی دهان هستند. بهتر است مسواک خود را در قفسه دارو نگه دارید. همچنین می‌توانید پس از خشک شدن مسواک آن را داخل محفظه‌های مخصوص قرار دهید تا از آلودگی‌های محیطی در امان باشد.


بیشتر بخوانید: روش اصلاح طرح لبخند چیست؟


4- نوشیدن بی رویه چای و قهوه

نوشیدن چای و قهوه یکی از عادات ما ایرانیان است.طبق آمار هر ایرانی در روز حداقل 2 تا 3 فنجان چای یا قهوه می‌نوشد. مصرف بی رویه چای دندان‌ها را تیره می‌کند. زیرا سفیدی دندان نه تنها به جنس آن بستگی دارد، بلکه به نوع تغذیه نیز بستگی دارد. نوشیدن قهوه غلیظ نیز مانند چای باعث تیرگی دندان می‌شود. اگر مایلید برای رفع خستگی چای یا قهوه بنوشید بهتر است قهوه رقیق یا چای کم رنگ بنوشید تا سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنید.

5- دهانشویه حاوی الکل

مطمئناً استفاده از دهان‌شویه برای از بین بردن باکتری‌ها بسیار مؤثر است. اما در ترکیبات بعضی از دهان‌شویه ها درصد بسیار کمی الکل وجود دارد. در صورتی که این مقدار الکل در دهان باقی بماند، محیط دهان را خشک می‌کند. با خشکی دهان شکاف‌های ریز زبان بیشتر در معرض باکتری قرار می‌گیرند. از این رو شرایط برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم از دهان‌شویه های فاقد الکل استفاده کنید. همچنین می‌توانید پس از استفاده از دهان‌شویه، دهان خود را با آب بشویید تا الکل‌های موجود در دهان پاک‌سازی شوند.

6- جویدن یخ

با وجود اینکه یخ یک ماده کاملاً طبیعی است و هیچ قندی ندارد، اما ماده‌ای سفت است که جویدن آن آسیب‌های جدی به دندان‌ها می‌رساند. جویدن یک قطعه یخ، فشار زیادی به دندان وارد می‌کند که گاهی موجب شکستگی دندان می‌شود. همچنین جویدن یخ (به دلیل دمای پایینی که دارد) بافت داخلی دندان را تحریک می‌کند. این عمل موجب می‌شود با خوردن مواد غذایی گرم یا سرد دچار درد شدید شوید.

7- استفاده ی ابزاری از دندان

بعضی افراد از دندان‌های خود استفاده ابزاری می‌کنند. برای مثال برای باز کردن بسته‌های پلاستیکی، جدا کردن چسب، باز کردن درپوش بطری‌ها و … از دندان استفاده می‌کنند. این استفاده‌های ابزاری به مرور زمان عاملی برای شکستگی دندان می‌شود.

8- مسواک نامناسب

10 عادت مضر برای دندان

مسواک‌های سفت و خشک منجر به از بین رفتن مینای دندان می‌شوند. علاوه بر آن استفاده از مسواک سفت باعث التهاب لثه می‌شود. از این رو لازم است پس از مشورت با متخصص لثه در تهران مسواک مناسبی برای خود تهیه کنیم.

9- مصرف مواد غذایی ترش

مصرف مواد غذایی ترش مثل لیموترش، قره‌قروت و …، اسید موجود در دهان افزایش می‌دهد. این اسیدها آسیب جدی به مینای دندان می‌زنند و در بلند مدت باعث پوسیدگی دندان می‌شوند. بعضی افراد در خواب دندان‌قروچه دارند. اگر دندان‌قروچه ادامه یابد می‌تواند باعث سایش دندان‌ها شود. چنانچه مبتلا به دندان‌قروچه شبانه هستید می‌توانید در طول شب از محافظ‌های دندان استفاده کنید.

در این مقاله از سایت در مورد 10 عادت مضر برای دندان صحبت کردیم. امیدواریم با ترک عادات مضر و جایگزینی عادات مثبت زندگی بهتری داشته باشیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.

برای مشاوره با ما شماره خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم