درد بعد از کشیدن دندان

درد بعد از کشیدن دندان

درد بعد از کشیدن دندان، یکی از دردهایی است که تقریباً همه انسان ها برای حداقل یکبار در طول عمر خود تجربه می کنند. عواملی مثل پوسیدگی دندان ، مشکلات ریشه ، عفونت دندان و … می تواند منجر به ایجاد درد شود. اگرچه دندانپزشک برای درمان دندان تمامی تلاش خود را انجام می دهد ،گاهی تنها راه اتمام درد ، جراحی و حذف دندان است.

زمانی که مشکلات دندان بسیار پیشرفته و عمقی باشد راهی جز حذف آن از دهان وجود ندارد. اما این پایان ماجرا نیست و گاهی پس از جراحی نیز درد بیمار همچنان ادامه دارد.این درد می تواند دلایل متعددی داشته باشد. در این مقاله از سایت دکتر ستاره هاشمی به علل درد در جای دندان کشیده شده خواهیم پرداخت.لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

بطور کلی درد بعد از کشیدن دندان ۴ علت می تواند داشته باشد:

1- درد دوره نقاهت

2- عفونت لثه

3- حفره خشک (درایو ساکت)

4- باقیمانده ریشه یا قسمتی از دندان در لثه

در ادامه به هر مورد بصورت کامل می پردازیم.

درد بعد از کشیدن دندان در دوره نقاهت

 

درد بعد از کشیدن دندان

 

دندان یکی از اعضای سخت در بدن است که با آناتومی خاص در لثه قرار دارد . طی مراحل جراحی دندان ، بافت لثه تخریب می شود و طبیعی است که در آن ناحیه دچار التهاب و اختلال شود. اگر درد ، ناشی از دوره نقاهت باشد ، پس از دو تا چهار روز بافت لثه بهبود می یابد و درداز بین می رود.

درمان : دندانپزشک پس از جراحی دندان اقدام به تجویز آرام بخش با دوزهای مختلف می کند. پس با مصرف داروهای خاص می‌توان درد را تا حدودی کنترل کرد. دقت کنید که مراقبت های لازم را حتما باید تا هفت روز و گاهی حتی بیشتر انجام دهید.

درد بعد از کشیدن دندان و عفونت لثه

کشیدن دندان نوعی جراحی دندانپزشکی است. یکی از عوارض جراحی ، درد بعد از کشیدن دندان و عفونت در محل جراحی است. عفونت پس از جراحی دندان به دلیل فعالیت باکتریهای مضر در دهان ایجاد می شود. علائمی از قبیل درد در قسمت فک گوش یا گردن ، متورم شدن صورت ، زخمهای بدرنگ ، بدطعم شدن دهان و بوی ناخوشایند ، ناشی از عفونت است. چنانچه عفونت جراحی به موقع رسیدگی نشود ، تب و لرز ، افزایش ضربان قلب و سردردهای شدید به دنبال دارد. باید بدانید که عفونت محل جراحی دندان به خودی خود درمان میشود و حتماً باید از درمانهای کلینیکال کمک گرفت.

اگر عفونت محل در جراحی درمان نشود پس از مدتی به نقاط دیگر بدن مثل سر و گردن منتقل می شود و طبیعتا خطرات بسیاری به دنبال خواهد داشت. مخصوصا اگر سیستم ایمنی بدن بیمار ضعیف باشد احتمال پخش عفونت به سایر نقاط بیشتر می شود.

درمان: متخصص لثه در تهران پس از کشیدن دندان علاوه‌ بر تجویز آرامبخش ، دوزهای مختلفی از آنتی بیوتیک را نیز تجویز می کنند. به یاد داشته باشید که دوره مصرف آنتی بیوتیک را حتماً به صورت منظم و تا پایان ادامه دهید. به موازات مصرف داروهای آنتی بیوتیک می توانید از دمنوش های گیاهی مانند دمنوش آویشن که خواص ضد باکتریایی دارد استفاده کنید.

باقی ماندن بخش هایی از ریشه یا دندان در لثه

 

درد در جای دندان کشیده شده

 

حین کشیدن دندان ممکن است ریشه یا قسمت کوچکی از دندان دچار شکستکی شود و در مواردی نیاز به جراحی لثه با لیزر باشد. اگرچه دندانپزشکان برای چک کردن این مورد تمهیدات خاصی در نظر می گیرند اما گاهی باقیمانده دندان آنقدر کوچک است که با چشم قابل دیدن نیست. در چنین مواقعی بیمار پس از جراحی دندان همچنان درد شدیدی را تحمل میکند. چنانچه ریشه دندان باقیمانده کمتر از ۲ میلیمتر باشد نیاز به خارج کردن ندارد.

زیرا لثه خود به خود آن را بیرون می راند. اما اگر اندازه ی بخش باقیمانده بین ۲ تا ۴ میلیمتر باشد نیاز است که با عکسبرداری وضعیت بصورت تخصصی بررسی شود. پس از عکسبرداری دندانپزشک تصمیم می گیرد که برای خارج کردن قسمت باقیمانده چه روشی را بکار گیرد. بنابراین چنانچه درد دوره نقاهت بیش از ۲ تا ۳ روز ادامه یابد ، بیمار باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کند.

بیشتر بخوانید: لبخند لثه ای چیست؟ چگونه درمانی می شود؟

حفره خشک (درای ساکت)

پس از جراحی دندان ، حفره ای پر خون در لثه ایجاد می شود. این خون به مرور انعقاد می یابد و جای خالی درد آن التیام می یابد. به طور طبیعی جای دندان در ۲۴ ساعت اول پس از جراحی آن ایجاد می شود. این لخته خون نباید کنده شود. چراکه باعث باز شدن مجدد زخم و ایجاد حفره خشک می شود. در واقع این لخته خون مانند یک لایه محافظ روی استخوان زیرین و انتهای عصب در جای خالی دندان عمل می کند. همچنین این بخش خون پایه برای رشد استخوان جدید را فراهم می کند.

علائم ایجاد حفره خشک

درد بعد از کشیدن دندان در مدت طولانی ، جدا شدن لخته خون از محل جراحی دندان، بوی بد دهان و طعم ناخوشایند در دهان ، درد شدید که تا گوش و چشم و حتی تا گردن ادامه دارد.

درمان حفره خشک

برای درمان حفره خشک باید موارد زیر را انجام دهید:

پانسمان کلینیکال: در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک محل جراحی دندان را با ژل دارویی یا خمیر و پانسمان های دارویی می بندند . این کار تا حد زیادی درد بیمار را کاهش می دهد. گاهی نیاز است که این پانسمان تا چند روز نگه داشته شود و در فاصله های منظم تعویض شود.

استفاده از لیزر: چنانچه دندانپزشک تشخیص دهد که حفره خشک نیاز به درمان کلینیکال دارد از لیزر برای تسکین درد دندان کمک می گیرد.

شستشوی درای خشک در منزل: دندانپزشک دستورالعملی برای شست‌وشوی محل جراحی دندان به شما خواهد داد. گاهی لازم است از یک سرنگ پلاستیکی که نوک آن منحنی است برای شستشوی حفره خشک کمک بگیرید. محلولی که در شستشوی حفره خشک مورد استفاده قرار می گیرد ، اغلب سرم نمکی است. دقت داشته باشید که شستشوی دهان با استفاده از محلول آب نمک باید حداقل تا ۱۰ روز ادامه یابد. میانگین زمان بهبودی محل جراحی دندان ۷ تا ۱۰ روز است در این دوران باید علاوه بر داروهایی که دندانپزشک تجویز می کند، مراقبت های شستشوی دهان را داشته باشید. همچنین از مصرف غذاهای سخت بر محل جراحی دندان پرهیز کنید.

در این مقاله از سایت دکتر هاشمی، به درد بعد از کشیدن دندان پرداختیم و راهکارهایی جهت بهبود درد مطرح کردیم. امیدواریم برای شما مفید واقع گردد.

 

 

برای مشاوره با ما شماره خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم