عصب کشی دندان

عصب کشی دندان و مراحل درمان آن

اگر بر اثر پوسیدگی حفره عمیقی در دندان ایجاد شود یا دندان ترک خورده باشد، باکتری های مضر می‌توانند به راحتی وارد قسمت کانال دندان شوند. این باکتری ها موجب از بین رفتن پالپ دندان می شوند و آسیب های عمیقی ایجاد می کنند. در این مواقع، درمان های سطحی دندانپزشکی مانند تراشیدن سطح و پرکردن دندان نمی ‌تواند مشکل را حل کند.

از این رو دندانپزشکان به جای درمان های سطحی، از درمان های پیشرفته تر مانند عصب کشی دندان استفاده می کنند. از آنجا که عصب کشی یکی از درمان های مهم در دندانپزشکی است، در این مقاله از سایت دکتر ستاره هاشمی قصد داریم بطور مفصل به مبحث عصب کشی دندان و مراحل درمان آن بپردازیم.

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان یا همان درمان ریشه ای یکی از روش های درمان عمقی در دندانپزشکی است. در این روش، قسمت نرم داخل دندان (پالپ دندان) که از بافت های عروقی، اعصاب و … تشکیل می شود را از بین میبریم. پالپ دندان تاثیر مستقیم در رشد دندان دارد. به طور کلی در عصب کشی، عفونتی که به داخل دندان نفوذ کرده است را خارج می کنند تا مانع ایجاد درد دندان شود. در اصل عصب کشی به ما کمک می کند بدون نیاز به کشیدن دندان، عفونت و پوسیدگی را برطرف کنیم.

چه زمانی باید عصب کشی دندان کرد؟

هنگامی که قسمت داخلی دندان یا همان پالپ دندان دچار عفونت و یا التهاب شود، باید از عصب کشی دندان برای درمان آن استفاده کنیم. حتی اگر پالپ به صورت کامل از بین برود بازهم میتوان دندان را نکشید و همچنان از قسمت تاج دندان استفاده کرد. علل مختلفی باعث التهاب و یا عفونت پالپ می شود این علل عبارتند از:
پوسیدگی عمقی دندان
شکستگی در دندان
انجام چندین روش درمانی بر روی یک دندان

علائم التهاب پالپ

علائمی که نشان دهنده التهاب و یا عفونت پالپ دندان است عبارتند از:
ورم کردن لثه که می توانید در صورت بروز این مشکل با یک  متخصص لثه در تهران مشورت کنید.
احساس گرما در لثه
احساس درد شدید درد دندان
درد شدید در هنگام خوردن مواد غذایی گرم یا سرد
در صورتی که این علائم را دارید می توانید با عصب کشی بیماری خود را درمان کنید و از غذا خوردن با دندان سالم لذت ببرید.

مراحل عصب کشی دندان

عصب کشی دندان

1- دندانپزشک ابتدا با معاینه و اشعه ایکس، دندان خراب را مشخص می کند. در این مرحله دندانپزشک می تواند تشخیص دهد که دندان نیاز به عصب کشی دندان دارد یا می‌توان از روش های دیگر نیز برای درمان کمک گرفت.

2- پس از تشخیص دندان خراب، دوز خاصی از بی حسی تزریق می شود تا بیمار درد مراحل عصب کشی را حس نکند. در عصب کشی درمان بر روی اعصاب دندان انجام می‌شود و در صورتی که فک بی حس نباشد، بیمار درد شدیدی خواهد داشت.

3- در مرحله سوم، عفونت پالپ را خارج می کنند و دندان را به صورت کامل شستشو و از هرگونه میکروب پاکسازی می کنند. این پاکسازی و شستشو توسط آنتی بیوتیک ها صورت می گیرد.

4- پس از این مرحله دندان را پر می کنند مانع از ورود مجدد باکتری ها به قسمت مرکزی دندان شوند و از عفونت های مجدد جلوگیری شود.

5- پس از مرحله پرکردن، نوبت به روکش کردن دندان می رسد.

با اتمام روکش گذاری، فرایند عصب کشی دندان نیز به پایان می رسد.

درد عصب کشی دندان

جالب است که شما در طول عمل هوشیار هستید اما هیچ دردی احساس نمی کنید . در صورتی که از داروهای بی حسی باکیفیت استفاده شود، تنها قسمتی که ممکن است کمی دردناک باشد، تزریق بی حسی است که با بی حس شدن اعصاب دهان، درد تزریق بی حسی نیز بسرعت از بین میرود.

بعد از اتمام مراحل عصب کشی، با از بین رفتن اثر داروی بی حسی ممکن است در دندان و لثه کمی احساس درد کنید . با مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن این درد خفیف نیز برطرف می شود. نکته بسیار مهم درباره مصرف داروهای ضد درد این است که حتما باید با تجویز دندانپزشک متخصص مصرف شود. برای مراقبت از دندانی که عصب کشی کرده اید باید موارد زیر را رعایت کنید:

1-از جویدن مواد غذایی با دندانی که به تازگی عصب کشی کردید بپرهیزید.
2-بعد از هر وعده غذایی دندان‌های خود را مسواک کنید و از نخ دندان بکشید و دهانشویه غرغره کنید تا باکتری های موجود در دهان به صورت کامل از بین بروند.
3-اگر درد دندانی که عصب کشی کردید چندین روز ادامه داشت حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.


بیشتر بخوانید: جراحی لثه با لیزر در چه مواقعی تجویز می شود؟


عوارض عصب کشی دندان

عصب کشی

 

همانطور که هر عملی روی اعضای بدن ممکن است عوارضی داشته باشند، درمان ریشه ای یا همان عصب کشی هم خالی از عوارض نیست. اما چنانچه درمان توسط متخصص دندانپزشکی و در شرایط کاملا بهداشتی انجام شود، عوارض این عمل تا حد بسیار چشمگیر کاهش می یابد و هیچ عارضه ای ندارد. این عوارض به شرح زیر است:

1- در بعضی از موارد عفونتی که وارد قسمت مرکزی دندان می شود، بیش از حد نفوذ می کند و بسیار عمیق است.
2- در بعضی از موارد نیز قسمت مینای دندان بسیار ضعیف است و تحمل مراحل عصب کشی را ندارد.
3- گاهی کارکردن با ابزار آلوده، موجب ورود آلودگی‌های بیرونی به قسمت مرکزی دندان می شود و دندان دوباره عفونت می کند.بنابراین در انتخاب دندانپزشک خود بسیار دقت کنید.

کلینیک دندان پزشکی دکتر ستاره هاشمی

کلینیک دکتر ستاره هاشمی، مفتخر به حضور برترین دندانپزشکان تهران است تا در محیطی کاملا بهداشتی به درمان مشکلات دهان و دندان خود بپردازید. با بهره مندی از تخصص و دانش متخصصان ما در حوزه عصب کشی و همچنین استفاده از تکنولوژی روز دنیا در درمان بیماری های دهان و دندان، سلامتی را به خود هدیه دهید.

در این مقاله از سایت به یکی از درمان های مهم دندانپزشکی یعنی عصب کشی دندان پرداختیم و با مراحل درمان آن بطور کامل آشنا شدیم. از مراقبت های لازم بعد از عصب کشی دندان صحبت کردیم و شما را به یکی از بهترین کلینیک های دندانپزشکی تهران دعوت نمودیم.

 

برای مشاوره با ما شماره خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم