اهمیت مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان

اهمیت مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان

ارتباط تنگاتنگ رژیم غذایی ما با سلامت دندان های مان بر هیچکس پوشیده نیست. دهان و دندان ، ورودی هر آنچه می خوریم و می نوشیم است. در واقع اولین اعضای بدن که در معرض آسیب مواد غذایی هستند دندان ها هستند. اگر به صورت منظم مسواک می‌زنید ، نخ دندان می کشید ، از دهانشویه استفاده می کنید و مراقبت های دندانپزشکی روتین دارید اما مراقب آنچه که می خورید و می نوشید نیستید باید بدانید که یک بخش مهم از مراقبت بهداشت دهان و دندان را نادیده گرفته اید. به دلیل تاثیر این موضوع قصد داریم در این مقاله درباره اهمیت مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان صحبت کنیم. همچنین لیستی از مواد غذایی مضر برای دهان و دندان را تهیه کرده ایم که در اختیار شما قرار می دهیم.

امیدواریم با مطالعه این مقاله گامی موثر در جهت حفظ سلامت دهان و دندان هایتان بر داشته باشیم. لطفا با ما همراه باشید.

تاثیر مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان

اهمیت مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان

با افزایش سطح آگاهی افراد نسبت به مراقبت های بهداشتی در جهت سلامت دهان و دندان ، خوشبختانه امروزه کمتر کسی وجود دارد که مراقبت های دهان و دندان را نادیده بگیرد. یکی از ساده ترین مراقبت های روزانه استفاده از مسواک ، نخ دندان ، دهانشویه و تمیز کردن سطح زبان است. تقریباً همه ما روزانه چند بار مسواک میزنیم و مراقبت های دیگر را نیز رعایت می کنیم. اما با این حال همچنان دندان هایمان پوسیدگی دارند ، گاهی لثه ها دچار عفونت می شوند که باید به متخصص لثه در تهران مراجعه کرد . خوب است بدانید که آنچه در سبد غذایی ما قرار دارد تا حد بسیار زیادی بر سلامت دهان و دندان مان تاثیرگذار است. اگرچه تمامی اعضای بدن تحت تاثیر مواد غذایی دریافتی ما هستند اما دهان و دندان بعنوان ورودی هر آنچه می خوریم و می نوشیم تاثیر بیشتری از مواد غذایی میگیرد.

ذکر این نکته ضروری است که مصرف مواد غذایی مضر به تنهایی باعث تخریب دندان ها و آسیب به لثه نخواهد شد. باید گفت عدم مصرف مواد غذایی مفید نیز زمینه مساعد جهت ابتلا به بیماری های دهان و دندان را فراهم می کند. پس توجه کنید همچنان که از مصرف مواد غذایی مضر برای دندان پرهیز می کنید ، به موازات آن باید مواد غذایی مفید جهت استحکام دندانها و سلامت محیط دندان را در سب غذایی خود داشته باشید. همه ما میدانیم مواد غذایی شیرین مصنوعی ، نوشابه های صنعتی و مواد غذایی بسیار ترش موجب آسیب های جدی به دهان و دندان می شوند. از سوی دیگر ، مصرف مواد خوراکی سرشار از کلسیم می تواند به تقویت ساختار دندان ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: آیا می دانید اصلاح طرح لبخند از چه جهت حائز اهمیت است؟

در ادامه لیستی از مواد غذایی مضر برای سلامت دهان و دندان ها دندان ها و لثه ها را خواهیم داشت.

اهمیت مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان

۱- نوشابه های صنعتی

نوشابه های صنعتی از جنبه های مختلف تهدیدی برای سلامت بدن انسان محسوب می‌شوند. تحقیقات و مطالعات بسیاری درباره تاثیرات منفی مصرف نوشابه های صنعتی بر سلامت بدن انسان صورت گرفته است. تمامی این تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که نوشابه های گازدار و صنعتی اولین جایگاه را در لیست مواد مضر برای بدن دارند. قند موجود در این نوشیدنی های مضر و نگهدارنده های فراوان در آنها نه تنها سلامت کل بدن را تهدید می کند بلکه مستقیماً بر سلامت دهان و دندان تاثیر منفی دارد. دندانپزشکان توصیه اکید دارند که مصرف نوشابه های گازدار را کلا ترک کنید و نوشیدنی های سالم و طبیعی را جایگزین آن کنید.

2- قند و شکر

شکر و مشتقات آن به عنوان یکی دیگر از مواد غذایی مضر برای دندان ها در مطرح می شود. شاید این جمله را شنیده باشید « شکر ، سم سفید است ». به دلیل فعل و انفعالاتی که مواد غذایی صنعتی شیرین در برخورد با مینای دندان ایجاد می کنند ، بهتر است مصرف شکر را به حداقل برسانید. بهتر است به جای قند و شکر از شیرین کننده های طبیعی مانند عسل و خرما استفاده کنید. در نظر داشته باشید که حتی پس از مصرف مواد غذایی شیرین طبیعی بهتر است محیط دهان و دندان های خود را شستشو دهید.

3- شکلات و آبنبات

آبنبات های صنعتی به دلیل مواد چسبنده ای که در خود دارند به عنوان تهدیدی دیگر برای سلامت دهان و دندان محسوب می‌شوند. بهتر است از مصرف آب نبات های سفت و چسبنده جدا پرهیز کنید و چنانچه از آنها استفاده کردید ، حتماً با مسواک و نخ دندان باقیمانده آنها را از دهان و دندان خارج کنید.

4- غذاهای بسیار ترش

مواد غذایی بسیار ترش مواد غذایی بسیار ترش به دلیل میزان اسیدی که در خود دارند می‌توانند مینای دندان را در خود حل کنند و به مرور زمان ساختار دندان ضعیف و مستعد پوسیدگی می شود.

5- نوشیدنی های کافئین دار

چای ، قهوه و تمامی نوشیدنی هایی که حاوی کافئین هستند ، موجب تیرگی رنگ دندان می شوند و ظاهری ناخوشایند ایجاد می کنند. معمولاً ما ایرانی ها برای شیرین کردن چای و قهوه ، از قند و شکر استفاده می کنیم .گاهی این نوشیدنی های کافئین دار را به همراه شکلات و آبنبات های صنعتی مصرف می‌کنیم. پس می توان گفت چای و قهوه نه تنها خود موجب آسیب به سلامت دهان و دندان می شوند ، مواد غذایی که همراه با آنها مصرف می کنیم نیز آسیبشان را افزایش می‌دهند.

6- آدامس

اگرچه امروزه آدامس‌های بدون قند برای دندانها بی ضرر به نظر می‌رسند با این حال خطر اصلی آدامس به دلیل قند موجود در آن نیست. در واقع از تاثیرات مخرب آدامس بر تاج دندان ، پل های دندانی و پرکردگی ها نمی توان چشم پوشی کرد. باید زمانی که آدامس می جویم دهان بزاق بیشتری تولید می کند. این امر موجب تولید قلیای بیشتر در دهان می شود. قلیایی بیش از حد طبیعی در دهان بر مینای دندان و پرکرد گی ها اثر مخرب دارد.

7- مواد غذایی حاوی کربوهیدرات

مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند چیپس ، ماکارونی و بیسکویت ها نیز می توانند زمینه را برای پوسیدگی دندان فراهم کنند. بقایای این مواد غذایی منجر به تشکیل پلاک های دندانی می شود که خود تهدیدی برای سلامت دندان است. بنابراین پس از مصرف مواد غذایی کربوهیدرات حتماً مسواک بزنید و سطح زبان خود را تمیز کنید.

در این مقاله از سایت دکتر ستاره هاشمی به رابطه رژیم غذایی بر سلامت دندان ها پرداختیم. پیشنهاد می کنیم مطالعه دیگر مقالات این سایت را از دست ندهید.

برای مشاوره با ما شماره خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم