با توجه به اینکه عفونت لثه از شایعترین مشکلات مرتبط با دهان و دندان است؛ لذا برای درمان و کنترل عوامل عفونی مختلفی که سلامت لثه و به تبع آن دهان و دندان را تهدید میکند انواع مختلفی از آنتی بیوتیک برای عفونت لثه و درمان آن مورد استفاده قرار میگیرند که هر یک بنا بر نوع، محل و شدت عفونت کاربرد دارند. پیش از اقدام به مصرف آنتی بیوتیکها باید از عوارض عفونت لثه در خود مطمئن شوید و طبق تشخیص و تجویز پزشک نمونه مناسب این داروها را استفاده کنید که برخی از عوامل بروز عفونت در لثه به شرح زیر هستند.
در درمان و پیشگیری از شدت عفونت متخصص لثه در تهران به طور معمول سعی میکند که داروهای موضعی را جایگزین داروهای خوراکی کند و به این طریق آنتی بیوتیکها مستقیماً در تماس با لثه و مبارزه با عوامل عفونی میپردازند که در زیر به سه مورد از رایجترین انواع آنتی بیوتیک برای عفونت لثه اشاره میکنیم.
همانطور که ذکر شد آنتی بیوتیکها بر حسب نوع و شدت عفونت انواع و مصارف مختلفی دارند و هریک بنا بر مشخصات خود و موقعیت بیمار ممکن است اختلال دارویی یا عوارضی را به همراه داشته باشند و برخی از عوارض مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت لثه شامل موارد زیر است. آنتی بیوتیک برای عفونت لثه ممکن است بر حسب نحوه مصرف سبب خشکی و کم شدن بزاق دهان شود و به شما حس تشنگی بدهد یا تورم زبان، خارش و سوزش جزئی گلو و دهان را به همراه داشته باشد و گاهی حالت تهوع نیز ایجاد میکنند.
در صورتی که آنتی بیوتیک خوراکی را برای رفع عوامل عفونی دهان و دندان مصرف کنید ممکن است در برخی موارد شاهد کاهش اشتها، مشکل در بلعیدن، تورم گلو اختلال جزئی تنفس را هم احساس کنید و یا دچار سوزش و قرمز چشم و گلو هم بشوید. مصرف آنتی بیوتیک بنا بر نوع و شدت عفونت متفاوت است و بر اساس شرایط فیزیکی بیمار ممکن است عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد و یا در برخی از بیماران مشکلات زمینهای، حساسیت، منع یا تداخل دارویی احتمال بروز عوارض شدیدتری را در مورد استفاده آنتی بیوتیک برای عفونت لثه ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: اصلاح طرح لبخند با چه روش هایی انجام می شود؟
چرک خشک کن قوی برای عفونت لثه و مصرف آنتی بیوتیک و هر داروی خوراکی یا موضعی باید بر حسب نوع بیماری و میزان مشکل مخاطب باشد و طبق تشخیص و تأیید پزشک معالج مربوطه تهیه و استفاده شود تا ضمن درمان اصولی عفونت از ایجاد سایر بیماریها بپرهیزد. دقت کنید که آنتی بیوتیکها برحسب ساختار شیمیایی خود کاربردهای متفاوتی دارند و هر نوع از این داروهای ضد باکتریایی بر نوع خاصی از باکتریها تأثیر دارد و ممکن است بر دیگر باکتریها تاثیر مثبتی نگذارد و علاوه بر این اگر عفونت لثه شما یک مشکل باکتریایی است میتوان از آنتی بیوتیک برای عفونت لثه استفاده کرد و اگر مشکل شما ویروسی یا … باشد نمیتوان از هر نوع دارویی استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: لیفت لثه به چه طریقی توسط متخصص درمان می شود؟
طبیعتاً نه تنها در زمینه مصرف آنتی بیوتیک بلکه هر داروی دیگری نباید بدون صلاح دید و تجویز پزشک مصرفی صورت بگیرد و جدا از داروی خودسرانه یا تجویز غیر پزشکی توسط دیگران خودداری نمایید. استفاده از این داروها ممکن است با برخی از شرایط فیزیکی یا داروهای دیگر ایجاد اختلال کند و برخی از جوانبی که گاهی خطرناک است را به همراه داشته باشد و بهتر است پیش از اقدام به مصرف هر نوع آنتی بیوتیکی از طریق پزشک، بروشور دارو و سایر راههای اطلاعاتی به نحوه صحیح مصرف، میزان، موارد منع و تداخل دارو اطلاعات لازم را کسب کنید.
جمع بندی
لازم است پس از تشخیص صحیح نوع و علل بروز عفونت با مصرف مناسب آنتی بیوتیک برای عفونت لثه را با دستورالعمل مناسب پزشکی در کلینیک دکتر ستاره هاشمی از شدت رشد و تکثیر مجدد عوامل باکتریایی که منشا بروز این قبیل از مشکلات هستند جلوگیری کنید.
بله در برخی از موارد که بیمار شرایط زمینهای و بارداری دارد مصرف آنتی بیوتیک ممنوع بوده یا طبق شرایط خاصی و با صلاح دید پزشک مجاز است.
آنتی بیوتیک برای مصرف ردههای سنی مختلف اعم از کودکان و سالمندان بر حسب سن، وزن، شرایط فیزیکی و… با توجه به نوع آنتی بیوتیک تعیین میشود.
داکسی سایکلین، کلر هیگزیدین و مینوسایکلین از جمله بهترین نمونههای آنتی بیوتیک برای عفونت لثه هستند.
یکی از اشتباهات رایج اکثر بیماران استفاده از آنتی بیوتیکهایی است که طبق دفعات پیشین بیماری یا نوع دیگری از عفونتهای باکتریایی مصرف کردهاند.
مراقب باشید که خودسرانه و پی در پی آنتی بیوتیکها را مورد مصرف قرار ندهید چرا که ممکن است پس از مدتی دوز مشخص و یا بیشتر هم برای کنترل یا رفع بیماری پاسخ ندهد و به اصطلاح بدن نسبت به آنتی بیوتیک بیتفاوت شود.
از این نوشته راضی بودید؟
5 / 5. تعداد امتیازها: 1
دکتر ستاره هاشمی فوق تخصص جراحی فک و لثه، دارای بورد تخصصی، فلوشیپ لیزرهای دندانی از دانشگاه آخن. درمان بیماری های لثه به کمک لیزر، جراحی های افزایش طول تاج در نواحی زیبایی، جراحی ایمپلنت های دندانی، پیوند استخوان و جراحی سینوس توسط دکتر ستاره هاشمی انجام می شود.
امـروزه داشتن لبخند زیبـا و دندان هایی منطبق بر معیـارهای زیبـایی بسیـاری از افـراد است، امـا هـدف ما حفـظ سـلامتی دهـان و دنـدان در کنـار دستیـابی به زیبـایی لبخند و جلوگیـری از عـوارض و آسیب های درمـان هـای زیبـایی است به طوری که سـلامتی دنـدان هـای شمـا، زیبـایی آن را تامیـن کنـد. از جمله خدمات کلینیک دکتر ستاره هاشمی ایمپلنت یک روزه در تهران، لیفت لثه و لبخند لثه ای را می توان نام برد.
تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به خانم دکتر ستاره هاشمی می باشد.