ارتودنسی نامرئی (قسمت دوم)

فهرست مطالب

در مقاله قبل گفتیم راجع به ارتودنسی نامریی به عنوان درمانی نوین در دندانپزشکی صحبت کردیم. این روش ، به درمان ناهنجاری های خفیف فک و مرتب کردن دندان های نامنظم می ردازد. ارتودونسی نامرئی موجب شده این روش درمانی یکی از محبوب ترین درمان ها در دانپزشکی باشد و روزانه افراد بسیاری برای انجام آن به کلینیک های دندانپزشکی مراجعه می کنند. ارتودنسی نامرئی پلاک هایی از جنس ترموپلاستیک مخصوص دندانپزشکی است که برای هر فرد به صورت اختصاصی تولید می شود تا وضعیت دندان های به هم ریخته را بهبود دهد. در این مقاله ارتودنسی نامرئی (قسمت دوم) میپردازیم. سپس انواع ارتودنسی نامرئی مراحل انجام آن را معرفی خواهیم کرد. اگر مقاله قبل ارتودنسی نامرئی (قسمت اول) را مطالعه نکرده اید پیشنهاد می کنیم ابتدا آن را مطالعه کنید.

انواع ارتودونسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

 

درمان های ارتودنسی نامرئی در دو نوع متحرک و ثابت انجام می شود که در ادامه به معرفی کامل هر کدام می پردازیم.

ارتودونسی متحرک :

به این روش ، ارتودنسی نامرئی بدون سیم یا ارتودنسی با الاینر های شفاف نیز می‌گویند. در این نوع از ارتودنسی نامرئی ابتدا دندان های فرد قالب گیری می شود. سپس متناسب با دندان های فرد یک قالب اختصاصی تولید می شود. این پلاک های پلاستیکی شفاف ، قابلیتبه راحتی از دندان ها جدا می شوند. شخص اجازه دارد در طول شبانه روز حداکثر تا 2 ساعت پلاک ها را از دندان های خود جدا کند. بنابراین می توان برای مواقعی مانند غذا خوردن ، مسواک زدن ، استحمام ، قرارهای مهم و مهمانی ها پلاک ها را از دهان خارج کرد. یکی از دلایل محبوبیت این نوع ارتودنسی نامرئی همین متحرک بودن آنها است .

ارتودونسی نامرئی ثابت :

این نوع ارتودنسی که به ارتودنسی مخفی نیز شناخته می‌شود در دو نوع متفاوت انجام می شود. در نوع اول ، پلاک های فلزی پشت دندان های شخص فیکس می‌شوند و در ظاهر قابل دیدن نیستند. نوع دیگر ارتودنسی ثابت ، براکت های سرامیکی همرنگ دندان هستند که بطور ثابت روی دندان ها قرار می گیرند. این روش به دلیل فضایی که در دهان اشغال می کند و مشکلاتی که بعضا برای زبان بوجود می آید ، از محبوبیت چندانی برخوردار نیست و افراد ترجیح می دهند از نوع اول (ارتودونسی با الاینرهای شفاف متحرک) استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: آیا می دانید جراحی لثه با لیزر در چه مواقعی انجام می شود؟

کدام یک از انواع ارتودنسی نامرئی بهتر است؟

ارتودنسی نامرئی

 

با توجه به ناهنجاری موجود در فک و دندان فرد و همچنین با توجه به شرایط فیزیکی و محیطی او ، متخصص یکی از انواع ارتودونسی نامرئی را پیشنهاد می دهد. ارتودنسی ثابت لینگوال نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل معمولا این روش را برای افراد کم سن استفاده نمی کنند. احتمال شکستن ارتودنسی ثابت زیاد است و تمیز کردن دندان ها با وجود پلاک های فلزی سخت است. ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف نیز برای افرادی مناسب است که مستمر و منظم درمان خود را ادامه می دهند. بنابراین موثرترین نوع ارتودنسی نامرئی، براکت های سرامیکی همرنگ دندان است. اگرچه ارتودنسی با براکت های سرامیکی، استحکام ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی را ندارد اما روند درمان بهتری دارد. همچنین در این روش ، دوره درمان کوتاه تر خواهد بود.

مراحل ارتودنسی متحرک با الاینرهای نامرئی

1- تنظیم برنامه اختصاصی درمان

ابتدا وضعیت فک و دندان های فرد توسط متخصص ارتودنسی بررسی می‌شود. در این مرحله یک اسکن دیجیتالی دقیق از دهان و دندان های شخص می گیرند تا برنامه درمانی اختصاصی برای او تنظیم شود.

2- اسکن سه بعدی

در صورتی که مرحله قبل به درستی انجام و توسط متخصص ارتودونسی تایید شود ، رادیوگرافی و اسکن سه بعدی دندان ها انجام می شود. در این مرحله می توان هزینه و طول درمان را بصورت تقریبی تخمین زد.

۳- طرح درمان اختصاصی

در این مرحله مدل دیجیتالی فک و دندان فرد متقاضی بازسازی می شود. بنابراین شخص می‌تواند نتیجه نهایی مرتب شدن دندان هایش را روی مانیتور کامپیوتر ببینند و بداند که پس از اتمام درمان وضعیت دندان ها به چه شکل خواهد بود.

4- ساخت پلاک های ارتودنسی نامرئی

پس از آن که مدل دیجیتالی توسط فرد متقاضی و متخصص ارتودنسی تایید شد ، شبیه سازی کامپیوتری را به یک مرکز تولید انتقال می دهند. پلاک ها ساخته می شود و در اختیار متخصص ارتودونسی قرار می گیرد تا بررسی شود.

با شروع درمان ارتودنسی نامرئی لازم است که هر یک تا سه هفته یکبار ارتودنسی شفاف تعویض شود. برای آنکه دندان ها به صورت تدریجی به جایگاه درست خود هدایت شوند لازم است حداقل روزانه ۲۰ تا ۲۲ ساعت الاینرهای شفاف روی دندان ها قرار گیرند. ترازهای چندگانه برای این منظور استفاده می شود که هر تراز دهنده فقط به اندازه یک میلی متر یا کمتر می تواند دندان را حرکت دهد. بنابراین لازم است از ترازهای چندگانه کمک بگیرند تا حرکت تدریجی دندان ها به درستی انجام شود.

پس از تکمیل مراحل ارتودنسی شفاف ، یک نگهدارنده شفاف اختصاصی از قالب دندان های تازه مرتب شده فرد تولید می شود و این قالب سفارشی تا چند ماه پس از تکمیل درمان باید هر شب در دهان قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که اکلوژن به مرور زمان عود نمی کند.

هزینه ارتودونسی نامرئی

تقریبا اولین سوالی که اکثر متقاضیان ارتودنسی نامرئی می پرسند ، هزینه انجام این روش است. باید گفت که هزینه ارتودنسی نامرئی به موارد مختلفی بستگی دارد که در زیر به آن اشاره می کنیم:

شدت ناهنجاری فک و دندان ها

نیاز به درمان یک یا دو فک

مقدار ابزار و لوازم جانبی مورد استفاده برای انجام ارتودنسی نامریی

بنابراین نمی توان یک قیمت ثابت ارتودنسی نامرئی برای همه اعلام نمود. قیمت ارتودنسی نامرئی پس از معاینه توسط متخصص ارتودنسی و تخمین طول درمان مشخص می شود.

در این مقاله از سایت دکتر ستاره هاشمی درباره ارتودنسی نامرئی (قسمت دوم) صحبت کردیم. سپس درباره انواع ارتودنسی صحبت کردیم و هر کدام را به صورت مفصل توضیح دادیم. سپس به بهترین روش ارتودنسی پرداختیم. همچنین درباره هزینه ارتودنسی نامرئی صحبت کردیم. شما می توانید با مطالعه دیگر مقالات سایت از سلامت دهان و دندان های خود و خانواده خود مراقبت کنید.

 

دکتر ستاره هاشمی
دکتر ستاره هاشمی فوق تخصص جراحی فک و لثه، دارای بورد تخصصی، فلوشیپ لیزرهای دندانی از دانشگاه آخن. درمان بیماری های لثه به کمک لیزر، جراحی های افزایش طول تاج در نواحی زیبایی، جراحی ایمپلنت های دندانی، پیوند استخوان و جراحی سینوس توسط دکتر ستاره هاشمی انجام می شود.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای مشاوره با ما شماره خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم