دلایل مختلف فاصله بین دندان ها
یکی از بیماری های رایج بین افراد فاصله بین دندان ها است. این بیماری در بعضی از موارد متغیر هستند و ممکن است کوچک یا بزرگ باشند به طوری که فاصله قابل مشاهده باشد. فاصله بین دندان ها مضر نیست و در کودکان و بزرگسالان وجود دارد. در کودکان این فاصله ها معمولاً در اثر رشد دندان های دائمی کاهش می یابند. در این مقاله از سایت دکتر ستاره هاشمی قصد داریم شما را با دلایل مختلف فاصله بین دندان ها و روش های درمانی آن آشنا کنیم. امیدواریم این مقاله شما را یک قدم به زیبایی دندان های تان نزدیک تر کند. با ما همراه باشید.
دلایل مختلف فاصله بین دندان ها
این بیماری معمولاً در بزرگسالان و کودکان شایع است. همچنین علت های بسیاری دارد که در ادامه به صورت مختصر به آنها می پردازیم.
اندازه دندان ها در فاصله بین دندان ها تاثیر بالایی دارد
اگر دندان ها نسبت به اندازه استخوان فک کوچک تر باشند ممکن است بین دندان ها فاصله ایجاد شود. اندازه دندان ها و استخوان فک معمولا ژنتیکی است. از این رو معمولاً تمام اعضای خانواده به این بیماری مبتلا می شوند.
کوچک بودن یک دندان
اگر یکی از دندان های افتاده باشد یا یکی از دندان ها نسبت به دندان های دیگر کوچک باشد ممکن است بین دندان ها فاصله ایجاد شود.
فرنوم لب
فرنوم لب یک بافتی است که داخل لب بالا وجود دارد و تا لثه بالا یعنی لثه دندان های جلویی فک بالا ادامه دارد. اگر این بافت از حالت معمول بزرگتر باشد می تواند باعث ایجاد شکاف بین دندان ها شود.
بیماری های مختلف لثه
گاهی اوقات حرکت دندان ها باعث ایجاد فاصله بین دندان ها می شوند. حرکت دندان ها نشان دهنده بیماری های لثه هستند. معمولاً در افرادی که مبتلا بیماریهای لثه مانند عفونت لثه ، التهاب لثه و … هستند عفونت یا التهاب به استخوان فک که دندان را نگه داشته است آسیب می رساند. از این رو طی مرور زمان دندان ها جابجا می شوند و فاصله بین دندان ها را ایجاد می کند. متخصص لثه در تهران به صورت تخصصی لثه را بررسی میکند.
افتادن دندان های شیری
یکی از اصلی ترین عوامل فاصله بین دندان ها در کودکان افتادن دندان های شیری است. این فاصله ها بین دندان ها معمولا موقتی هستند و در طول رشد دندان های دائمی از بین می روند. این فاصله بین دندان ها به قدری در بین کودکان شایع است که دندانپزشکان این اتفاق را کاملاً طبیعی و آن را یکی از مرحله رشد دندان های کودک می دانند. از آنجا که فاصله بین دندان ها در کودکان کاملا موقتی است نیاز به هیچ گونه درمانی ندارد.
روش های درمان فاصله بین دندان ها
درمان فاصله بین دندان ها معمولاً الزامی نیست. زیرا این بیماری موجب ایجاد درد در دندان نمی شود. علاوه بر آن اکثراً این بیماری به دلیل ژنتیک و به صورت خانوادگی دارند. اما بعضی از افراد به دلایل شخصی مانند زیبایی دندان قصد درمان این بیماری را دارند. از این رو در ادامه رایج ترین درمان های این بیماری را به شما معرفی می کنیم. همچنین ویژگی های هر کدام را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید بهترین روش درمانی برای خود را انتخاب کنید.
ارتودنسی
ارتودنسی یکی از قدیمی ترین روش های کاهش فاصله دندان ها و همچنین مرتب کردن آنها به شمار میآید. این روش حتما باید توسط یک دندانپزشک متخصص ارتودنسی انجام شود. در این روش متخصص ارتودنسی با استفاده از عکس های دندان و معاینه دهان و دندان شما چگونگی و زمان ارتودنسی را مشخص می کند. سپس ارتودنسی را روی دندان های شما قرار می دهد. استفاده از باند ارتودنسی یکی از سریع ترین روش ها است. اما این روش سختی و معایبی نیز دارد. باند ارتودنسی باید با دقت بسیاری نصب شوند تا دندان ها را به طور منظم و مرتب قرار بگیرند. این باند ها در گذر زمان باعث حرکت دندان ها می شود. این روش با کمی درد در ناحیه دندان و لثه همراه است.
بیشتر بخوانید: لیفت لثه با چه روشی درمان می شود؟
روکش دندان
یکی دیگر از روش های کاهش فاصله بین دندان ها استفاده از روکش دندان است. این روش یکی از ساده ترین روش های کاهش فاصله بین دندان ها به شمار می آید که به طور دائمی ماندگار است. در این روش روکش تمام قسمت جلوی دندان را می پوشاند که باعث می شود فاصله ایجاد شده بین دندان ها از بین برود. یکی از مزایای این روش این است که روکش مناسب با سایز دندان شما ساخته می شود و فاصله بین دندان را بسیار کاهش می دهد. علاوه بر فاصله بین دندان ها شکستگی ، تغییر رنگ دندان و … با استفاده از روکش دندان به طور کامل برطرف می شود. این روش نیز باید توسط یک دندانپزشک متخصص انجام شود تا در گذشت زمان روکش از دندان جدا نشود.
باندینگ دندان
یکی دیگر از روش های درمان فاصله بین دندان ، باندینگ دندان است. در این روش دندانپزشکی متخصص یک ماده همرنگ دندان را در فضای بین دو دندان می چسباند. سپس آن را با استفاده از ابزار دندانپزشکی تراش می دهد تا مانند دندان شود. به گونه ای که انگار هیچ فاصله ای بین دندان ها وجود ندارد. لازم به ذکر است که بعد از انجام باندینگ مراقبت های لازم آن را از پزشک خود بپرسید به آن عمل کنید. معمولا باندینگ نیاز به مراقبت خاصی ندارد. فقط لازم است که در روز حداقل دو بار مسواک بزنید و از نخ دندان و دهانشویه نیز استفاده کنید. همچنین می توانید برای اطمینان بیشتر حداقل سالانه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان های شما را معاینه کند.
در این مقاله از سایت شما را با دلایل مختلف فاصله بین دندان ها آشنا کردیم و درباره هر کدام توضیحات مختصری دادیم. سپس به معرفی روش های درمانی فاصله بین دندان ها پرداختیم و رایج ترین آنها را به شما معرفی کردیم. مراحل هرکدام را برای شما بازگو کردیم تا بتوانید برای درمان فاصله بین دندان های خود بهترین روش را انتخاب کنید. امیدواریم این مقاله شما را یک قدم به زیبای دهان و دندانتان نزدیک تر کرده باشید. شما می توانید با مطالعه مقالات دیگر سایت از سلامت و زیبایی دندان های خود و خانواده خود به خوبی مراقبت کنید. پس با ما همراه باشید.