اگر شما هم جز کسانی هستید که بهداشت دهان و دندانتان را به درستی رعایت نمی کنید بهتر است بدانید، احتمال ابتلا به انواع بیماری های لثه در شما وجود دارد. این بیماری با رشد باکتری ها و تشکیل جرم و پلاک روی لثه ها و فضای داخلی دهان به وجود می آید. پریودنتیست یکی از شایع ترین عارضه های لثه محسوب میشود که در صورت عدم درمان، تشدید شده و با تخریب بافت اطراف دندان باعث لق شدن و افتادن آن می شود.
امروزه روش های زیادی برای درمان این بیماری ها به وجود آمده است که لیزر درمانی یکی از بهترین و کم عارضه ترین انواع جراحی های لثه محسوب می شود. بلاگ دکتر ستاره هاشمی در این مقاله به طور مفصل به موضوع انواع بیماری لثه، علل، عوارض، روش های درمان و … پرداخته است.
بیماری لثه به معنای التهاب لثه در اثر رشد باکتری هایی است که رشدشان پلاک هایی را روی دندان به وجود می آورد که با مسواک روزانه و نخ دندان کشیدن از بین نمیروند. این پلاک ها، رسوبات و جرمهایی را در لثه ایجاد می کنند و رشد باکتری ها باعث از بین رفتن بافت اطراف دندان و لثه می شود. این وضعیت اگر ادامه پیدا کند موجب آسیب به بافت استخوانی لثه شده و در نهایت دندان ها پس از لق شدن می افتند.
شما ممکن است با مشاهده برخی نشانه ها متوجه بیماری لثه شوید که حتماً در صورت مشاهده باید برای درمان آن اقدام نمایید.
علاوه بر علائم بالا گاهی اوقات لثه به رنگ سیاه در می آید که دلایل سیاه شدن لثه می تواند در اثر ضربه، هماتوم یا دندان درآوردن(در کودکان شایع است)، آلگام در اثر پرکردن دندان، ضایعات ملاتونیک، سیگارکشیدن، مصرف برخی داروها، بیماری نکروز و سرطان لثه باشد.
سفید شدن لثه هم نشان دهنده بیماری است که دلایل مختلفی از جمله التهاب و تورم لثه، کم خونی، کاندیدیاز دهانی، لوکوپلاکیا، سرطان دهان، کشیدن دندان، سفید کردن دندان یا بلیچینگ را دارد.
بیشتر بخوانید: آیا می دانید متخصص اصلاح طرح لبخند را چگونه انجام می دهد؟
قبل از اقدام برای درمان لثه بهتر است با انواع بیماری های لثه آشنا شوید.
این بیماری یک نوع خفیف پریودنتال است که از طریق باکتری هایی که در دهان هستند به وجود می آید. ژنژویت اغلب در سنین بالای 35 سال مشاهده می شود. گروه هایی که در معرض خطر این بیماری قرار دارند شامل بانوان باردار، نوجوانان، دیابت های کنترل نشده، مصرف کنندگان داروهای ضد بارداری و داروهای استروئیدی هستند. علائم این بیماری خونریزی لثه است که خطرناک و نگران کننده نیست و با یک جرم گیری لثه ساده از بین میرود؛ اما در صورت عدم درمان ممکن است حاد شود.
یکی از انواع بیماری های لثه بوده و در واقع نوع پیشرفته ژنژویت است. در صورت ابتلا به این بیماری بافت اطراف دندان تحلیل میرود. به این صورت که دندان از لثه فاصله می گیرد و یک پاکت بین دندان و لثه قرار گرفته و پلاک ها در بین آن ها تشکیل میشود. در این صورت بافت استخوانی اطراف دندان آسیب می بیند و دندان لق شده و سپس می افتد. علائم این بیماری بوی بد دهان و عقب رفت لثه است. در صورت درمان و کنترل این بیماری توسط پزشک در این مرحله می توانید از افتادن دندانتان جلوگیری کنید.
این بیماری با سرعت بیشتری از پریودنتیست مزمن پیشرفت می کند. پریودنتیست مهاجم ارثی است اگر در خانواده شما سابقه این بیماری مشاهده می شود، بهتر است زودتر برای پیشگیری و درمان آن اقدام کنید. اغلب جوانان به این بیماری مبتلا می شوند که بسیار تهاجمی بوده و پزشک در اکثر اوقات چرک خشک کن قوی برای عفونت لثه تجویز کرده و در صورت عدم بهبود، از روش جراحی لثه با لیزر استفاده می کند.
این بیماری نشانه وجود مشکلات سیستماتیک در بدن فرد است. بیشتر افراد جوانی که مبتلا به ایدز یا دیابت هستند، به این نوع پریودنتیست دچار می شوند.
نکروز یا عفونت لثه بیماری است که منجر به مرگ بافت های لثه، رباط پریودنتال و استخوان آلوئل میشود. در افراد مبتلا به سو تغذیه و نقص سیستم ایمنی بروز می کند.
بیماری یا آبسه لثه جز بیماری های شایع دهان و دندان است. برای جلوگیری از ابتلا به آن باید اقداماتی انجام دهید. بهترین پیشگیری، خانگی است به این معنا که سه بار در روز بعد از هر وعده غذایی دندانهای خود را مسواک بزنید. همچنین برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری های لثه، تأثیر نخ دندان را دست کم نگیرید و با استفاده از آن فاصله بین دندان هایتان را که توسط مسواک پاک نشده، تمیز کنید.
استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید به شما جهت حفظ بهداشت دهانتان کمک می کند. مسواک خودتان را هر 3 ماه یکبار تعویض کنید. استعمال سیگار، دخانیات و الکل را کنار بگذارید. یک رژیم غذایی مفید در سبک زندگیتان قرار دهید. حتماً هر شش ماه یا سالی یک بار برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید.
اگر به انواع بیماری های لثه مبتلا شدید اصلاً نگران نباشید. امروزه با وجود پیشرفت علم در حوزه دندانپزشکی، روش هایی برای درمان این بیماری ها به وجود آمده اند.
انجام معاینات به موقع و رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند به تأثیر مثبت نتیجه جراحی لثه با لیزر کمک کند.
درمورد روش های درمان بیماری لثه بیشتر بخوانید.
درمان با لیزر نسبت به سایر جراحی ها 7 مزیت مهم دارد.
بهتر است بدانید علاوه بر درمان با لیزر، انواع بیماری های لثه با روش های دیگری جراحی می شود.
در این روش درمانی لثهها کنار زده شده و جرم زیر آنها پاک میشود. در برخی موارد سطح نامنظم لثه صیقل داده شده تا نواحی که مستعد تجمع باکتری هستند کاهش یابند. در ادامه جراحی لثهها به محل مناسب بازمیگردند و دندان را در برمیگیرند. روش فلوپ باعث کاهش حفره بین فضای لثه و دندان میشود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال را کاهش میدهد.
در این روش از استخوان خود بیمار، مصنوعی یا اهدایی از دیگر افراد برای جایگزین کردن استخوان از دست رفته استفاده می کنند. این پیوند میتواند ساختار مناسبی در دهان برای رشد استخوان ایجاد کنند به این ترتیب باعث حالت پایداری دندان ها در دهان می شود. تکنولوژی جدیدی در این جراحی به نام پیوند بافت وجود دارد و بدن شما را تحریک می کند که استخوان پیوند زده شده و بافت اطراف آن با سرعت بیشتری رشد کند.
این پیوند باعث تقویت لثه های نازک یا پر شدن لثه در محل عقب رفتگی آن میشود. بافت پیوندی در این مواقع از سقف دهان است. بافت را به ناحیه آسیب دیده پیوند زده و در نتیجه لثه ترمیم می شود.
این روش زمانی استفاده می شود که استخوان نگهدارنده در لثه از بین رفته باشد. در هنگام بازسازی فرایند رشد استخوان و لثه شبیه سازی می شود. پزشک یک لایه مشبک بین استخوان و بافت لثه قرار می دهد که باعث میشود بافت لثه در نواحی مواردی که نیاز است بین لثه و استخوان پیوند وجود داشته باشد، رشد کند. این اقدام منجر به رشد بافت بین آن ها میشود و دندان را بهتر محافظت می کند.
هنگام جراحی این پیوند، حفره های کم عمقی که در استخوان ایجاد شده است، صاف می شوند. بعد از انجام جراحی فلوپ، پزشک استخوان اطراف دندان را تغییر شکل می دهد تا به این ترتیب حفره های موجود در آن کاهش یابد و از تجمع باکتری ها در حفره استخوانی جلوگیری شود.
برای آگاهی از خدمات ایملپنت یک روزه در تهران بر روی لینک کلیک نمایید.
یکی از انواع بیماری ها التهاب لثه است. با وجود اینکه بیماری حادی محسوب نمی شود اما عوارضی مانند بوی بد دهان یا به اصطلاح هالیتوز را ایجاد میکند. بوی بد در اثر تجمع باکتری و مواد فرار و در نتیجه تولید گاز گوگرد در دهان به وجود می آید. در واقع باکتری ها و پلاک های روی دندان باعث تجزیه جرم ها شده و این امر سبب ایجاد مواد شیمیایی و بوی بد دهان می شود.
مهمترین دلیل برای ابتلا به انواع بیماری های لثه، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. اما دلایل دیگری هم برای مبتلا شدن به آن ها وجود دارد.
به دلیل اینکه هورمون پروژسترون باعث نرم تر شدن بافت لثه می شود. با این وجود در بارداری هنگام مسواک زدن لثه هایتان خونریزی می کند. در این شرایط احتمال افزایش ابتلا به عفونت در شما بالاتر می رود. باکتری هایی که در اثر انواع بیماری های لثه ایجاد می شوند، از طریق خون مادر به جفت می رسند و روی رشد جنین تأثیر می گذارد.
همچنین این عفونت منجر به تولید عناصر شیمیایی و التهاب رحم می شود. در این صورت شما دچار گشادی دهانه رحم و در نتیجه انقباضات رحمی شده و اگر پزشک جهت درمان، آنتی بیوتیک برای عفونت لثه تجویز کرد حتما باید به او یاداوری کنید که باردار هستید. در صورت نیاز به رادیوگرافی با اشعه ایکس پزشک جهت حفاظت از جنین شکم را با یک پیشبند سربی می پوشاند. معمولاً این التهابات بین ماه های دوم تا هشتم باردای رخ می دهد.
درمان به موقع انواع بیماری های لثه از به وجود آمدن عوارض بیشتر جلوگیری میکند. اگر این بیماری درمان نشود ممکن است گسترش پیدا کند و دندان، استخوان های فک و بافت های اطراف آن را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این موارد، عدم درمان عوارض دیگری هم دارد.
با وجود موارد گفته شده ممکن است بیمار به عوارض دیگری دچار شود. به طور مثال نباید ارتباط بین بیماری قلبی عروقی، سکته مغزی و سکته قلبی را نادیده بگیرید. همچنین عدم درمان بیماری های دهان و دندان می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی و ریوی شود.
بیماری های لثه در اثر تجمع و رشد باکتری ها در دهان و لثه ها ایجاد می شود. برای این که متوجه شوید بیماری لثه دارید یا خیر باید به علائمی مانند خونریزی لثه، بوی بد دهان، سفید یا سیاه شدن لثه و لق شدن دندان توجه کنید. ژنژویت، نکروز لثه، پریودنتیست از انواع بیماری های لثه محسوب میشوند.
با وجود پیشرفت علم دندانپزشکی، برای درمان بیماری های لثه، دیگر نباید نگران باشید؛ زیرا چندین روش برای درمان آن ها وجود دارد. لیزردرمانی یکی از بهترین روش ها برای بهبود بیماری لثه به شمار میرود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه بیماری لثه چیست؟ چه علائمی دارد و چگونه میتوان آن را درمان کرد از سایت دکتر ستاره هاشمی کمک بگیرید.
در صورت عدم درمان بیماری لثه ممکن است عفونت دهان باعث انسداد رگ ها و سکته قلبی شود.
با افزایش هورمون پروژسترون و نرم شدن بافت لثه، خانم های بارداری بیشتر مستعد عفونت و التهاب لثه هستند.
خونریزی لثه، لثه ملتهب، ایجاد شکاف V شکل بین دندانها و بوی بد دهان از علائم بیماری هستند.
کمبود ویتامین سی، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف سیگار و بیماری دیابت کنترل نشده همگی از دلایل ابتلا به بیماری لثه هستند.
خوشبختانه انواع بیماریهای لثه درمان دارند و لیزر درمانی یکی از بهترین روش های موثر در بهبود بیماری لثه محسوب می شود.
از این نوشته راضی بودید؟
5 / 5. تعداد امتیازها: 1
امـروزه داشتن لبخند زیبـا و دندان هایی منطبق بر معیـارهای زیبـایی بسیـاری از افـراد است، امـا هـدف ما حفـظ سـلامتی دهـان و دنـدان در کنـار دستیـابی به زیبـایی لبخند و جلوگیـری از عـوارض و آسیب های درمـان هـای زیبـایی است به طوری که سـلامتی دنـدان هـای شمـا، زیبـایی آن را تامیـن کنـد. از جمله خدمات کلینیک دکتر ستاره هاشمی ایمپلنت یک روزه در تهران، لیفت لثه و لبخند لثه ای را می توان نام برد.
تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به خانم دکتر ستاره هاشمی می باشد.